Schadevergoeding na aanrijding! Heeft u letsel opgelopen na een aanrijding? Dan kan uw financiële schade al snel oplopen. Bijvoorbeeld door extra kosten en gemist inkomen. En wat dan?
Was de aanrijding de schuld van een ander? Dan heeft u recht op schadevergoeding.
Sterker nog, soms heeft u zelfs recht op schadevergoeding als het uw eigen schuld was! Omdat u wettelijk gezien extra wordt beschermd of als u een speciale verzekering heeft.
Houdt u uw financiële schade na een aanrijding voor eigen rekening? Of is het juist dán logisch dat u om schadevergoeding vraagt? U heeft zelfs recht op kosteloze juridische hulp!
Schadevergoeding na aanrijding
Na een aanrijding kan uw financiële schade fors zijn. De kosten lopen binnen de kortste keren op. En wat als u niet kunt werken en uw inkomen niet wordt doorbetaald? Of u mist een stuk extra inkomen?
Niemand is er op uit om een ander “het vel over de oren te halen.” Maar wat als u door schuld van iemand anders in de (financiële) problemen komt?
Dan is het toch logisch dat u uw schade vergoed wilt hebben? Dat is niet vreemd, dat is niet raar en dat is al helemaal geen “claimgedrag.”
Als de aanrijding de schuld van een ander is, dan heeft u recht op schadevergoeding. Ter compensatie van uw extra kosten en gemiste inkomsten.
Onderdeel van uw schadevergoeding na aanrijding is ook altijd een vergoeding voor uw immateriële schade. Een specifieke schadevergoeding voor alle pijn en ellende die u door de aanrijding moet doormaken. Dit onderdeel van uw schadevergoeding na aanrijding heet “smartengeld.”
Tot slot mag u volgens de Wet op kosten van de tegenpartij een letselschadebureau inschakelen. Om u te helpen met uw schadevergoeding na aanrijding.
De kosten van juridische hulp (lees: onze kosten) zijn onderdeel van uw totale schade. En moeten los en apart van uw schadevergoeding door de tegenpartij worden betaald. Daarmee krijgt u feitelijk recht op voor u kosteloze hulp.
Heeft u een aanrijding gehad en daarbij letsel opgelopen? Vraag dan ALTIJD om advies. U weet meteen wat uw rechten zijn en wat u verder het beste kunt doen. Dat is voor u geheel vrijblijvend én dus kosteloos.
Wanneer schadevergoeding na aanrijding
Per jaar lopen vele honderdduizenden mensen letsel op. In meer dan 150.000 gevallen is bezoek aan een Spoedeisende Hulp of zelfs een ziekenhuisopname nodig. Nog los van bezoeken aan een Huisartsen Post en de eigen huisarts.
Als een aanrijding de schuld is van een ander, dan heeft u recht op schadevergoeding.
U kunt soms zelfs recht hebben op schadevergoeding na een aanrijding als het uw eigen schuld was. Bijvoorbeeld als u vanuit de Wet extra bescherming heeft (bijvoorbeeld fietsers, voetgangers en kinderen onder de 14 jaar).
Extra juridische bescherming kan ook ontstaan als u of uw werkgever een speciale verzekering heeft (Schadeverzekering Inzittenden of Schadeverzekering Opzittende).
Tot slot is er extra bescherming wanneer de veroorzaker na een aanrijding is doorgereden. Of als u in het openbaar vervoer een aanrijding heeft gehad.
Verderop leest u over de meest voorkomende “juridische situaties.” U kunt zien of óók u misschien recht heeft op schadevergoeding na aanrijding.
Vraag bij letsel na een aanrijding SOWIESO om advies. Wij vertellen u meteen wat uw rechten zijn en wat u het beste kunt doen.
Denken wij dat u het beste af bent met juridische hulp, dan zeggen wij u dat. Daarna kunt u zelf kijken wat u met ons advies doet.
En gaan wij u inderdaad verder helpen? Dan krijgt u meteen een schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. Beloofd!
Aanrijding met de auto
Bestuurder
Als u op het moment van de aanrijding bestuurder van de auto was, dan bent u voor uw schadevergoeding afhankelijk van de “schuldvraag.”
U komt alleen voor een schadevergoeding in aanmerking als het de schuld van de tegenpartij was. Tenzij u een speciale verzekering heeft (SVI verzekering).
Vraag ons toch zekerheidshalve om advies. Zeker als u anders over de schuldvraag denkt dan de tegenpartij. Of zowel u als de tegenpartij mogelijke fouten hebben gemaakt. Samen met u kijken wij geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Ik was passagier
Als passagier heeft u eigenlijk altijd recht op schadevergoeding na een aanrijding. U heeft sowieso geen schuld aan het ongeval.
Het kan zijn dat uw tegenpartij toch moeilijk gaan doen. Bijvoorbeeld als u geen gordel droeg. Vraag dan DIRECT om advies. U hoort meteen of men gelijk heeft of dat men “probeert” om onder uw schadevergoeding uit te komen.
Het was mijn eigen schuld en ik heb een SVI verzekering
Zelfs het uw eigen schuld was, kunt u recht hebben op een schadevergoeding na aanrijding.
Dat is het geval als u een Schade Verzekering Inzittenden (SVI verzekering) heeft.
Veel mensen weten niet eens dat ze een Schadeverzekering Inzittenden hebben. Als u een SVI verzekering heeft, dan staat dat in uw polis.
Maar de dekking op de verschillende polissen kan nogal van elkaar verschillen. Vraag SOWIESO om advies en wij vertellen u meteen hoe het op uw verzekering is geregeld.
Leaseauto & auto van de zaak
Uw werkgever is verplicht om op alle leaseauto’s en zakenauto’s een Schadeverzekering inzittenden (SVI verzekering) af te sluiten.
Dat betekent dat u na een aanrijding in een lease auto of auto van de zaak, altijd recht heeft op schadevergoeding.
Het kan zijn dat uw leasemaatschappij zelf met een partij op de proppen komt om u te “helpen” met uw schadevergoeding na aanrijding. Maar dat is vaak eerder om “financiële redenen” dan daadwerkelijk in uw belang.
Vraag daarom ALTIJD advies. Wij vertellen u meteen hoe het zit en of u uw belangen wel door de juiste partij laat behartigen.
Aanrijding op snorfiets, scooter, brommer of motor
Bestuurder
Als bestuurder van een snorfiets, scooter, brommer of motor, bent u na een aanrijding voor uw schadevergoeding afhankelijk van de “schuldvraag.”
U krijgt alleen een schadevergoeding na aanrijding als de aanrijding de schuld was van de tegenpartij was. Tenzij u een speciale verzekering heeft (SVO verzekering).
Maar let op! Uw tegenpartij of de verzekeraar van de tegenpartij zal heel vaak proberen u een stuk van de schuld en aansprakelijkheid “in de schoenen te schuiven.”
Men zal dan zeggen dat u te hard heeft gereden, geen richting aangaf of op de verkeerde plek op de weg reed. Of men werpt u tegen dat u geen helm droeg, terwijl dat wel had gemoeten.
Soms zijn deze “juridische verwijten” terecht of gedeeltelijk terecht. Maar lang niet altijd en heel vaak “tegen beter weten in.” En wanneer heeft men gelijk en wanneer niet? U kunt dat niet weten, terwijl het risico op ernstiger of zelfs blijvend voor u wel een stuk groter is.
Vraag daarom ALTIJD advies. Of het nou om de “aansprakelijkheid” gaan of om de hoogte van uw schadevergoeding na aanrijding.
Alleen als u advies vraagt weet u zeker dat er óók aan uw belangen wordt gedacht. Ons advies is voor u geheel vrijblijvend. Samen kijken wij naar wat in úw belang is in plaats van in het belang van de aansprakelijke verzekeraar.
Ik zat achterop
Zat u achterop een snorfiets, scooter, brommer of motor? Dan heeft u eigenlijk altijd recht op schadevergoeding na een aanrijding. U heeft namelijk sowieso geen schuld aan het ontstaan van de aanrijding.
Toch gebeurt het dat uw tegenpartij – meestal een verzekeraar – na een aanrijding onder schadevergoeding probeert uit te komen. Bijvoorbeeld als ze denken dat u geen helm droeg of dat de bestuurder onder invloed was.
Ook is uw letsel al snel ernstiger van aard. Met het risico dat uw financiële schade snel oploopt en misschien zelfs blijvend is.
Vraag daarom ALTIJD om advies. Dat is voor u helemaal vrijblijvend. Wij kunnen u meteen aangeven of de tegenpartij gelijk heeft of niet.
Ook kijken wij samen hoe uw schadevergoeding na aanrijding er uit zou moeten zien en wat daar verder voor nodig is.
Het was mijn eigen schuld maar ik heb een SVO verzekering
Was de aanrijding uw eigen schuld? Dan kunt u toch recht hebben op schadevergoeding.
U heeft recht op schadevergoeding na aanrijding als u een Schade Verzekering Opzittende (SVO verzekering) heeft.
Veel mensen weten niet eens dat ze zo’n Schadeverzekering Opzittende hebben. Als u een SVO verzekering heeft, dan staat dat altijd in uw verzekeringspolis.
Maar niet iedere SVO verzekering dekt alle schade. Deze verzekeringen verschillen nog wel eens van elkaar.
Daarom is het goed om SOWIESO advies te vragen. U hoort van ons hoe het op uw verzekering is geregeld. En wat u het beste kunt doen voor een rechtvaardige schadevergoeding na aanrijding.
Bezorger
Uw schadevergoeding na een aanrijding als bezorger ligt iets lastiger. Toch heeft u na een aanrijding tijdens het bezorgen van maaltijden bijna altijd recht op schadevergoeding.
Is het de schuld van een ander? Dan moet die ander – of die ander zijn verzekeringsmaatschappij – uw schade vergoeden.
Lukt dat niet of niet helemaal? Dan heeft uw werkgever – als het goed is – voor u een Schadeverzekering Opzittende (SVO) afgesloten.
Deze SVO-verzekering kijkt niet naar schuld, maar betaalt uw schadevergoeding na aanrijding alsof er wél iemand anders schuldig was. Zo krijgt u uw schade toch volledig vergoed.
Soms ontstaat er “gedoe” over welke verzekering uw schade door de aanrijding moet vergoeden. Of dat uw werkgever zegt dat er geen SVO-verzekering voor u is afgesloten. Vraag dan ALTIJD om advies. Ook omdat uw letsel en schade al snel oploopt en u bijna altijd direct inkomen mist.
Laat u nooit zomaar “afschepen door uw werkgever”.
Vraag ALTIJD om juridisch advies. Dat is vrijblijvend en kost u niets. Wij kunnen u precies vertellen hoe het zit, wat uw rechten zijn en wat u verder het beste kunt doen.
Aanrijding als voetganger of fietser
Voetganger of fietser
Heeft u als voetganger of fietser een aanrijding gehad met een motorvoertuig (auto, scooter, snorfiets, bromfiets, motor, scootmobiel of soms zelfs een elektrische fiets)?
Dan is de verzekeraar van het motorvoertuig altijd aansprakelijk. Tenzij sprake is van “overmacht”, maar dat komt bijna nooit voor.
Als voetganger of fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Daarom heeft u extra juridische bescherming.
Het komt er op neer dat de bestuurder van het motorrijtuig bijna altijd voor minimaal 50% aansprakelijk is. Dus zelfs als het ongeval voor 100% uw schuld is. Of voor een gedeelte uw schuld.
In de praktijk werkt deze extra juridische bescherming na een aanrijding als volgt:
- Schuld motorvoertuig 100% en schuld voetganger/fietser 0%: voetganger/fietser ontvangt 100% schadevergoeding
- Schuld motorvoertuig 0% en schuld voetganger/fietser 100%: voetganger/fietser ontvangt minimaal 50% en maximaal 100% schadevergoeding
- Zowel het motorvoertuig als de voetganger/fietser schuld: voetganger/fietser ontvangt minimaal 50% en maximaal 100% schadevergoeding
- Er is sprake van “overmacht” (komt bijna nooit voor): voetganger/fietser krijg geen schadevergoeding.
Een verzekeringsmaatschappij heeft vaak een heel andere zienswijze op de toedracht van de aanrijding dan u en wij. Dus er ontstaat al snel discussie.
Het gaat dan om een in hoge mate juridische discussie. Die is sterk met de “feiten is verweven” en gaat dan ook nog eens over “wie bewijs wat moe bewijzen.”
De aansprakelijkheid komt dus toch al ingewikkeld te liggen. Terwijl u als voetganger of fietser vaak ernstiger letsel oploopt. Het is voor u dus heel belangrijk om te weten wat uw rechten zijn.
Vraag daarom ALTIJD om advies. Dat kost u niets en is geheel vrijblijvend. U weet gelijk wat uw rechten zijn en hoe u het verder het beste kunt aanpakken.
Ik zat achterop
Zat u achterop een fiets? Dan heeft u eigenlijk altijd recht op schadevergoeding na een aanrijding. U heeft namelijk sowieso geen schuld aan het ontstaan van de aanrijding.
Vaak wordt uw schade vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij. In ieder geval als de tegenpartij een motorvoertuig bestuurde. Maar, uw letsel is al snel ernstiger van aard. Met het risico dat uw financiële schade gauw oploopt.
Soms is uw tegenpartij óók een fietser of voetganger. Dan kan het lastiger liggen.
Fietsers zijn – in tegenstelling tot motorvoertuigen – niet verplicht verzekerd. Dus dan kan het zijn dat uw tegenpartij niet is verzekerd. En uw schadevergoeding dus zelf moet betalen. Dan kan het “traject” van aansprakelijkheid en schadevergoeding er heel anders uit zien.
Vraag ons daarom ALTIJD om advies. Dat kost u niets. Samen kijken wij hoe uw situatie in elkaar steekt en hoe uw schadevergoeding na aanrijding er uit zou moeten zien.
Bezorger
Uw schadevergoeding na een aanrijding als bezorger op de fiets, ligt gecompliceerder. Toch heeft u als maaltijdbezorger na een aanrijding bijna altijd recht op schadevergoeding.
Is het de schuld van een ander? Dan moet die ander – of die ander zijn verzekeringsmaatschappij – uw schade vergoeden.
Lukt dat niet of niet helemaal? Dan moet uw werkgever zorgen voor een schadevergoeding. Daarvoor heeft uw werkgever – als het goed is – een speciale verzekering.
Deze verzekering kijkt niet naar wie er wel of geen schuld had. U ontvangt uw schadevergoeding na aanrijding alsof er wél iemand anders schuldig was. Zo krijgt u uw schade alsnog voor 100% vergoed.
Laat u nooit zomaar “afschepen” door uw werkgever. Die moet hiervoor verzekerd zijn.
Vraag ALTIJD om advies. Ook omdat uw financiële schade al snel oploopt en u bijna altijd direct inkomen mist.
On advies is voor u volledig vrijblijvend en kost u niets. Wij kunnen u precies vertellen hoe het zit en wat u verder het beste kunt doen.
Mijn kind heeft een aanrijding gehad
Voetgangers en fietsers hebben extra rechtsbescherming ten opzichte van het motorverkeer. Dat geldt nog meer voor kinderen onder de 14 jaar. Dat staat in art. 185 WVW.
Dit houdt in dat als uw kind onder de 14 jaar is, hij of zij altijd recht heeft op 100% schadevergoeding na een aanrijding.
Ook als de schuld van de aanrijding bij uw kind ligt. De enige uitzondering hierop is als de andere partij zich kan beroepen op overmacht. Maar dat lukt zelden of nooit.
Uw kind – als hij/zij jonger is dan 14 jaar – krijgt zijn of haar letselschade dus altijd 100% vergoed, Of de aanrijding nou de schuld van uw kind was of niet.
Dit is een expliciete keuze van de wetgever. Zodat jonge kinderen die hun fouten niet kunnen overzien, nooit de dupe worden van hun “kind zijn” als ze letsel oplopen en schade lijden.
Alle bestuurders van motorrijtuigen betalen daar een klein stukje van hun premie voor. Wat ons betreft een “heel rechtvaardig” stukje premie.
Als uw kind letsel op loopt door een aanrijding, dan moet u alleen maar met uw kind bezig zijn. En nergens anders mee.
Vraag daarom ALTIJD om advies en wacht daar niet te lang mee. Samen kijken wij wat het beste is voor uw kind en hoe dat het beste aangepakt kan worden.
Ons advies is voor u als ouder volledig vrijblijvend en kosteloos. U kunt daarna zelf beslissen wat u er mee doet.
En als wij uw kind en u gaan helpen, dan altijd volledig kosteloos. Beloofd!
Welke schadevergoeding kan ik na aanrijding claimen
- medische kosten: eigen risico zorgverzekering
- vergoeding voor opname in ziekenhuis of revalidatiecentrum
- medische kosten: niet (volledig) op zorgverzekering gedekte behandelingen
- extra vervoerskosten (medische behandelingen, woon-werk, sociaal enz.)
- verzorging gezin en kinderen
- huishoudelijke hulp
- werkzaamheden in en rond het huis en de tuin
- niet (volledig) doorbetaald inkomen
- gemist overwerk of gemiste onregelmatigheidstoeslag
- gemiste extra uren
- niet verlengen contract of ontslag in proeftijd
- studievertraging of achterstand
- smartengeld.
Daarnaast zijn de juridische kosten (lees: onze kosten) óók altijd onderdeel van uw schadevergoeding na aanrijding.
Onze kosten moeten los en apart van uw eigen schadevergoeding door de tegenpartij worden vergoed. Daardoor krijgt u recht op voor u volledig kosteloze rechtshulp.
Over de hoogte van uw schadevergoeding kan een verzekeraar heel anders denken dat u en wij. Wanneer heeft de verzekeraar gelijk? En wanneer denkt de verzekeraar alleen aan zijn eigen belang?
Vraag daarom ALTIJD om advies. Samen kijken wij hoe het met uw schadevergoeding zit. En of het voor u beter is dat u daarbij hulp krijgt. Ons advies kost u niets en is volledig vrijblijvend.
Veel voorkomend letsel na aanrijding
- kneuzingen
- rugletsel
- nekklachten
- whiplash
- botbreuken
- hersenschudding
- hoofdletsel
- littekens
- psychische klachten
Meestal bent u snel genezen. Maar wat als het langer duurt voor u bent hersteld? Of als uw letsel blijvend is?
Dan zal uw financiële schade snel oplopen en kunt u niet zonder een schadevergoeding.
Vraag voor een schadevergoeding na aanrijding ALTIJD advies. Dan weet u meteen waar u een toe bent en hoe u het verder het beste kunt aanpakken.
Waarom ALTIJD juridische bij schadevergoeding na aanrijding
Na een aanrijding gebeuren er de eerste dagen en weken zoveel dingen, dat u eigenlijk alleen maar aan het “overleven” bent.
Pas later worden de gevolgen van de aanrijding u écht duidelijk. Niet alleen de medische en psychische gevolgen. Ook de financiële gevolgen.
En zelfs al het met uw letsel wel “meevalt” kunnen uw kosten fors oplopen. En wat als u ook inkomen mist? Of uw letsel blijvend is?
Het is goed om te weten dat u op kosten van de tegenpartij een letselschadebureau kunt inschakelen. Zodat u zeker weet dat er ook iemand is die alléén aan uw belangen denkt.
Samen zorgen we er voor dat uw schadevergoeding na aanrijding keurig netjes door de tegenpartij wordt betaald. Dat scheelt u dat tijd, moeite en een hoop zorgen. Nog los van de frustratie die kan ontstaan als de aansprakelijke partij uw schade niet netjes wil vergoeden.
Een verzekeraar kan nu eenmaal heel anders tegen uw schadevergoeding aankijken dan u en wij. Wij weten als geen ander waar u na een aanrijding recht op heeft. Samen zorgen wij er voor dat uw schadevergoeding na aanrijding 100% in orde is.
Neem ALTIJD contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij leggen u graag uit waar u recht op heeft, hoe alles in zijn werk gaat en waar u het beste mee bent geholpen. En dat kost u niets.
Juridische hulp bij schadevergoeding na aanrijding kosteloos
Het lijkt te mooi om waar te zijn: GRATIS hulp voor een rechtvaardige schadevergoeding na aanrijding. Toch is het zo!
Niet omdat wij “voor niets” werken, maar in Nederland moet de tegenpartij óók de kosten van uw letselschadebureau betalen. Dus los en apart van uw eigen schadevergoeding. Dat staat in de Wet (art. 6:96BW). Daarmee wordt onze hulp voor u volledig kosteloos.
Tijdens ons eerste contact bespreken wij met elkaar wat er is gebeurd en wat voor u het beste is. Dan weten wij bijna altijd al of wij u kunnen helpen.
Als wij u gaan helpen met uw schadevergoeding, dan krijgt u van ons een schriftelijke garantie dat onze juridische hulp voor u volledig kosteloos zal zijn.
En betaalt de tegenpartij onze kosten niet of niet helemaal? Dan is dat ons risico en niet het uwe. Dan weet u dat!
Schadevergoeding na aanrijding? Vraag ALTIJD advies!
U kunt bij letsel na een aanrijding eigenlijk niet zonder juridische hulp! En al helemaal niet zonder een eerste advies.
Een schadevergoeding na aanrijding is bedoeld voor uw extra kosten, gemiste inkomsten en een smartengeld Uw financiële schade kan al snel oplopen.
En klopt het wat de tegenpartij zegt over de aansprakelijkheid, letsel of financiële schade? U kunt dat gewoonweg niet weten, want u heeft daar de deskundigheid nu eenmaal niet voor.
Vraag dus ALTIJD advies voor de juiste schadevergoeding na aanrijding. Ons advies is voor u altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet. Dus wat let u?
En als wij u gaan helpen, dan zal dat voor u volledig kosteloos zijn. Beloofd!