Gewoon goed geregeld.
Vraag altijd 1e vrijblijvend advies
Stap 2Contact letselschadespecialist
Stap 3Aansprakelijk stellen & voorschot
Stap 4Medische beoordeling
Stap 5Vervolgtraject letselschade
Stap 6Afwikkeling van uw letselschade
Berekenen smartengeld
Berekenen smartengeld:
U heeft altijd recht op smartengeld. Dit is het “immateriële gedeelte” van uw letselschadevergoeding.
Wat is smartengeld?
Smartengeld is op zichzelf geen “harde juridische term”. Het is een vergoeding voor niet in geld uit te drukken schade.
Dus alles wat niet valt onder extra kosten of misgelopen inkomsten. Het is eigenlijk een vergoeding voor uw “geestelijke schade”.
Hoe berekenen smartengeld
Mensen vragen ons vaak al bij het begin van hun letselschadezaak op hoeveel smartengeld zij recht hebben.
Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. En iedere letselschadeadvocaat die anders beweert, zit er naast.
Wanneer kunt u mijn smartengeld berekenen?
Uw smartengeld kan namelijk pas definitief worden bepaald aan het einde van uw letselschadezaak.
Pas dan is bekend welke psychische gevolgen uw letsel voor u heeft gehad en/of nog zal hebben.
Want het zijn de psychische gevolgen die uw smartengeld voor een groot deel bepalen.
Belangrijke factoren berekenen smartengeld
Belangrijke factoren voor het berekenen van uw smartengeld zijn onder andere:
- de aard van uw letsel
- de ernst van uw letsel
- uw leeftijd
- uw geslacht
- uw mate van bewustzijn
- of u blijvende littekens overhoudt en waar die littekens zitten
- of u lichamelijke beperkingen houdt die van invloed zijn op kwaliteit van uw leven
- hoeveel pijn heeft u geleden en blijft lijden
- hoelang uw herstelperiode was en
- of u überhaupt hersteld bent of dat er sprake is van blijvend letsel.
Indicatie berekenen smartengeld:
Wij kunnen niet exact voorspellen hoe hoog uw smartengeld zal zijn.
Wat wij wél kunnen is u een globale indicatie geven van de hoogte van uw smartengeld.
Spreekt u dit aan: neem dan vandaag nog contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend advies. Daarna kunt u zelf bepalen wat u daarmee doet.
Wij helpen u graag bij het berekenen en claimen van uw smartengeld en uw andere letselschade, zoals uw extra kosten en gederfde inkomsten.
En als u kiest voor onze juridische hulp, dan garanderen wij u van te voren schriftelijk dat onze hulp voor u altijd GRATIS zal zijn.
Berekenen smartengeld? Vraag om advies! Wij helpen u graag verder. Maar weten over berekenen smartengeld? Klik dan hier.
Hoe kan ik u helpen?
Gewoon goed geregeld in 6 stappen
Stap 1 - vraag altijd eerst vrijblijvend advies
Bij letselschade is het belangrijk om direct advies in te winnen. Zodat u geen risico's loopt en snel duidelijkheid krijgt over wie er aansprakelijk is, welke letselschade u vergoed dient te krijgen en of wat uw tegenpartij zegt wel klopt. U doet er dan ook verstandig aan om direct een vrijblijvend advies bij ons aan te vragen om meteen duidelijkheid te ontvangen over uw juridische positie. Ons kantoor staat bekend om zijn laagdrempeligheid. Dus geen "moeilijk gedoe", "ingewikkelde taal" of "snelle commerciële praatjes". U krijgt van ons een vrijblijvend advies. Het verplicht u dus tot niets maar geeft u 100% zekerheid over de volgende, verstandige stappen met betrekking tot uw letselschade. Wilt u vandaag nog weten welke rechten u heeft? Of hoe u ervoor zorgt dat uw letselschade op de juiste manier en voor een juist bedrag wordt vergoed? Vraag dan nu vrijblijvend advies. Daarna kunt u zich verder richten op uw herstel en zorgen wij er persoonlijk voor dat u krijgt waar u recht op heeft. En dat kost u niets, want onze juridische hulp is voor u volledig kosteloos. Dat staat in de Wet.
Stap 2 - Eerste contact met uw letselschadespecialist
Geeft ons eerste contact u een prettig gevoel? Dan gaan wij meteen voor u aan de slag! Binnen één werkdag neemt degene die u gaat helpen contact met u op. Om verder kennis met elkaar te maken en om alles over uw letselschade met u door te nemen. Ook dit gesprek is voor u geheel vrijblijvend en dus kosteloos. Tijdens ons gesprek zullen wij – onder andere – met elkaar praten over:
- de toedracht van uw ongeval
- het door u opgelopen letsel en uw herstelproces
- de medische klachten en beperkingen die door uw letsel zijn ontstaan
- eventuele arbeidsongeschiktheid
- de impact van het letsel op uw werkzame en privé leven èn
- de financiële gevolgen van het letsel en uw letselschade voor nu en de toekomst.
Stap 3 - Aansprakelijk stellen tegenpartij & voorschot
Om uw letselschade vergoed te krijgen, moet u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Gelukkig hoeft u dat niet zelf te doen, want daar heeft u ons voor. In de praktijk blijkt uw tegenpartij meestal altijd verzekerd. Uw letselschade zal dus door een verzekeringmaatschappij worden vergoed en niet door de tegenpartij zelf. Wij zullen de tegenpartij informeren over de ernst van uw letsel, de medische gevolgen daarvan en de tot dan toe door u geleden letselschade. Uw extra kosten en een eventuele vermindering van uw inkomen, zullen wij in een duidelijk schade-overzicht opnemen. Dan weet u steeds waar u financieel gezien aan toe bent. Op basis van het schade-overzicht zullen wij de tegenpartij om een eerste voorschot op uw letselschade vragen. Als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, hoeft dit niet heel lang te duren. Na het eerste voorschot is het van belang dat uw letselschade medisch wordt beoordeeld.
Stap 4 - Medische beoordeling
Het is belangrijk om samen met u een helder medisch beeld te krijgen van uw letsel. Daarom is het belangrijk dat onze eigen artsen inzicht krijgen in de rapportages van uw artsen. Daarnaast is dit nodig om aan uw "bewijsplicht" richting de tegenpartij te voldoen. Immers, ú moet bewijzen welk letsel u heeft opgelopen. En misschien nog wel belangrijker: welke gevolgen heeft uw letsel voor uw toekomst? Het opvragen van uw medische gegevens wordt door onze eigen artsen gedaan. En pas na uw uitdrukkelijke toestemming. Uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming aan de tegenpartij verstuurd. Een medische beoordeling van uw letsel is van groot belang voor uw letselschade. De artsen van de verzekeraars kijken doorgaans heel anders aan tegen uw letsel dan u zelf en onze artsen. Sterker nog, vaak proberen verzekeraars om op medische gronden uw letselschade claim af te wijzen. Vandaar.
Stap 5 - Vervolgtraject letselschadeschadevergoeding
Soms gaat uw letsel niet 1-2-3 over. Bijvoorbeeld als u botbreuken, whiplash letsel of hersenletsel heeft opgelopen. Het kan dan zo maar 2 jaar duren voordat u helemaal bent genezen. Maar wat als u niet (volledig) herstelt? Dan is er sprake van blijvend letsel. Het is dus enorm belangrijk dat wij uw genezingsproces al die tijd blijven volgen en monitoren. Uw extra kosten en het verlies aan inkomen zullen wij steeds tussentijds bij de tegenpartij claimen. Hierdoor komt u tijdens de duur van uw letselschade nooit in financiële problemen. Gedurende het hele verloop van uw letsel zullen wij vaak contact met elkaar houden. Telefonisch of door een huisbezoek. Waar u zich het prettigst bij voelt ….. Door het nauwe en persoonlijke contact zorgen wij er voor dat u steeds krijgt waar u recht of heeft. Namelijk een zo zorgvuldig mogelijk uitgekristalliseerde en berekende letselschadevergoeding.
Stap 6 - Afwikkeling van uw letselschade
Samen met u zullen wij berekenen hoe uw letselschadevergoeding er uit gaat zien. Die vergoeding zal bestaan uit uw totale letselschade. Bent u volledig genezen? Dan gaat het om de schade die u wellicht nog niet volledig vergoed heeft gekregen. Maar u heeft óók recht op smartengeld. Is het zo dat u onverhoopt niet volledig bent genezen? Dan zal er dus ook aandacht worden besteed aan de letselschade die u in de (verre) toekomst lijdt. Sommige onderdelen van uw letselschade zullen misschien zelfs wel tot op hoge leeftijd (bijvoorbeeld 70 jaar of langer) door de tegenpartij moeten worden vergoed. Met u maken wij u een voorstel tot afwikkeling van uw letselschade. Als u het daarmee eens bent, zullen wij dit bedrag bij de tegenpartij claimen. Het gaat dan om een geldbedrag ineens, waarin uw volledige letselschade – ook voor de toekomst – is opgenomen. Het zijn met name deze soort letselschades, waarin de discussie met de tegenpartij vaak heftig is. Simpelweg omdat het dan om een relatief hoge letselschadevergoeding gaat.
Beantwoord 6 vragen en bereken uw kans op een schadevergoeding
Van der Toorn Personenschade werkt volgens een heldere methode waarbij duidelijkheid voor u als letselschade slachtoffer centraal staat. U kunt de test alvast invullen. Dan weet u direct of u recht heeft op een schadevergoeding en of wij kunnen helpen zonder ergens aan vast te zitten. Geheel vrijblijvend dus! Maak nu de test en heb binnen 1 minuut een gefundeerd antwoord.
Beantwoord 6 vragen
Voortgang: